sanne_b

Samenwerking Kolom school Amsterdam

Het schooljaar 2016 – 2017 is Stal de Vries een pilot gestart in samenwerking met Kolom Praktijkschool Amsterdam Noord. Wekelijks bezoekt een groepje van 6 leerlingen Stal de Vries. Dit is 8 weken achter elkaar, vervolgens start de volgende groep van 6 leerlingen. Tijdens lesuren bij Stal de Vries leren de kinderen diverse dingen over en van paarden. De lessen worden gegeven door Marleen Kos (Kolom), Jan de Vries (Equine Assisted Coach) en Corrie Kuindersma (Stalmeester Stal de Vries).

De leerlingen leren omgaan met paarden, wat is een paard, hoe voelt een paard en hoe reageert een paard. De kinderen doen dit door interactie met de paarden. Ze poetsen de paarden waardoor ze in contact komen met het paard. Ze gaan met het paard lopen waardoor ze leren hoe een paard reageert op lichaamstaal en hoe je een paard leid. Wanneer een paard los loopt en je benadert het paard, hoe reageert het paard dan op jou.

Via al deze oefeningen leren de kinderen niet alleen veel over paarden maar ook veel over zichzelf.

De sessies hebben diverse resultaten. Een jongen met ADHD wordt helemaal rustig door de aandacht die hij aan het paard geeft en door de interactie met het paard.

Een mooi voorbeeld is een meisje dat heel bang was, ze wilde de paarden wel aaien maar verder durfde ze niet. Uiteindelijk heeft ze wel het paard gepoetst en er mee gelopen. Dit omdat zij dit toch wel heel graag wilde. Wij vonden dit allemaal super goed van haar. Toen dit meisje tijdens een interne stage bij de bovenbouw de klassen in moest durfde ze dit niet. De begeleidster vroeg het meisje terug te kijken naar de les bij de paarden en hoe eng zij dat vond, maar toch de paarden had aangeraakt en gepoetst.

‘ Ja juf dat druk ik nu, dus dan durf ik dit nu ook’.

En vervolgens liep ze vol zelfvertrouwen het lokaal binnen waar de vierde en vijfdejaarsleerlingen zaten.

*hieronder een artikel geschreven in het Noord Hollands Dagblad.

IMG_9887

 

Ik geloof het niet….

Tot mijn intens grote spijt meld ik (Jan de Vries) dat Saskia Post is overleden. Wij hebben een aantal jaren samengewerkt met het coachen. Het was bijzonder om met Saskia samen te werken. Zij heeft mij ge-inspireert en geholpen. Je lach, je energie, je gedrevenheid, je deskundigheid,  Ik ga je missen

Ik kan het niet geloven

Rust zacht Saskia.

 1960 – 2017

DSC03521

Kringkampioenschappen

In oktober hebben Davidson en ik onze eerste M2 wedstrijd gereden. Daarna hebben we nog 3 wedstrijd gereden en toen hadden we onze punten voor de Z1 al bij elkaar. In 4 wedstrijden zijn we M2 geworden met dikke punten. Ik ben supertrots op Davidson.

 

Met deze gedachten in mijn hoofd ga ik met Davidson meedoen aan het kringkampioenschap op 16 januari. De kringkampioenschappen zijn bij manege Beukers.

Lees verder

Onderlinge wedstrijd Stal de Vries

20 september was het weer zover, de jaarlijkse onderlinge wedstrijd bij Stal de Vries.

Bij de onderlinge wedstrijd kunnen de lesklanten en de pensionklanten van Stal de Vries een wedstrijd rijden bij ons op het terrein.

Lees verder

Weideseizoen

Weideseizoen

Wat een genot

Het weideseizoen is helaas alweer bijna afgelopen..  Het is zo jammer want het is altijd zo heerlijk om die paarden op het land te zien staan, heerlijk grazen en genietend van het zonnetje. Lees verder

Met Fenna op stap

Met Fenna naar Stal de Mersken 

Puur natuur 

Al een paar jaar hebben we geen veulentjes meer gefokt bij Stal de Vries. Maar dit jaar wilden wij dat toch wel weer, want het is toch wel heel erg leuk! We willen de Stermerrie Fenna Montes graag laten dekken. Fenna heeft sinds een paar jaar een blessure, hierdoor kunnen wij haar helaas niet meer voor de sport gebruiken. Wat erg jammer is want Fenna was altijd een leuk paard om mee te werken. In de omgang is Fenna ook erg lief en leuk paard.

Lees verder

Bauke zijn eerste stappen als menpaard

Stap 2: Het tuig om

Optuigen, dat doe niet alleen met een kerstboom

 

Nu Bauke goed onder het zadel loopt, is het de bedoeling dat hij wordt beleerd voor de koets. Ik begin met longeren met alleen een mentuig op Bauke. Ook het tuig vindt Bauke in het begin wel spannend. Zodra ik de singel op zijn rug leg, raakt hij gespannen. Hij loopt niet weg, doet geen gekke dingen en blijft op mij letten. Zolang ik rustig blijf en het tuig langzaam verder opdoe, wordt Bauke rustiger en meer ontspannen.

Lees verder

Naomi

Naomi beleren onder het zadel.

Beginnen bij het begin

 

Naomi is 3 jaar en een erg klein Friesje. Ze is ook nog best wel aan dunne kant, dit komt doordat ze verwaarloosd is geweest. Naomi is gekocht bij een veiling en toen de eigenaar haar kocht was ze verwaarloosd. Naomi is erg lief van karakter maar ook erg gespannen en onzeker. In deze blogserie beschrijf ik hoe ik haar beleer onder het zadel.

Lees verder