sanne_b

Naomi

Naomi beleren onder het zadel.

Beginnen bij het begin

 

Naomi is 3 jaar en een erg klein Friesje. Ze is ook nog best wel aan dunne kant, dit komt doordat ze verwaarloosd is geweest. Naomi is gekocht bij een veiling en toen de eigenaar haar kocht was ze verwaarloosd. Naomi is erg lief van karakter maar ook erg gespannen en onzeker. In deze blogserie beschrijf ik hoe ik haar beleer onder het zadel.

 

Om te beginnen laat ik haar aan de longeerlijn lopen. Naomi is nog erg gespannen. Ze is veel met de buitenwereld bezig en ik wil nu juist dat ze zich op mij concentreert. Ik probeer haar aandacht erbij te houden door haar regelmatig stil te laten staan. Dit doe ik door haar in te sluiten. Insluiten doe ik door langzaam dichterbij haar en uiteindelijk voor haar te gaan lopen. Nu ik dat een aantal keer heb gedaan, begrijpt ze wat ik van haar wil. Inmiddels hoef ik maar een paar stappen in haar richting te zetten en dan stopt ze. Zodra ik weer van haar wegloop, loopt Naomi weer door. Op die manier houd ik haar aandacht bij mij. Op termijn wil ik natuurlijk dat ze alleen op mijn commando naar voren gaat, maar voor nu in deze situatie vindt ik het goed dat ze drang naar voren heeft.

 

Naomi in het weiland

 

Zodra er veel om haar heen gebeurt, laat haar concentratie echter na en bouwt ze weer spanning op. Dat is ook niet verwonderlijk, naast ons wordt een huis gesloopt en de wind veroorzaakt veel voor haar nieuwe geluiden. Dan merk ik dat ze een jong paard is dat snel stress heeft. Op die momenten moet ik extra mijn best doen om haar aandacht te krijgen. Dan is er geduld nodig. Ik doe mijn best om haar voldoende tijd te geven om echt te ontspannen. Binnenkort is het tijd om een stap verder te gaan en haar aan een zadel te laten wennen. Ik hoop ook dat dat helpt om haar van de buitenwereld af te leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *