sanne_b

Kringkampioenschappen

In oktober hebben Davidson en ik onze eerste M2 wedstrijd gereden. Daarna hebben we nog 3 wedstrijd gereden en toen hadden we onze punten voor de Z1 al bij elkaar. In 4 wedstrijden zijn we M2 geworden met dikke punten. Ik ben supertrots op Davidson.

 

Met deze gedachten in mijn hoofd ga ik met Davidson meedoen aan het kringkampioenschap op 16 januari. De kringkampioenschappen zijn bij manege Beukers.

 

Om 7 uur in de ochtend gaan we op weg naar manege Beukers, het is koud en vroeg dus dat is wel een beetje een tegenvaller. Maar je moet wat over hebben voor de paardensport.

 

Vol goede moed gaan we naar manege Beukers voor de kringkampioenschappen.

Ik moet als eerste van de dag, om 9.00 uur, dat is wel fijn met losrijden, want dan is het lekker rustig.

 

Bij manege Beukers hebben ze een grote binnenbak, dus ze kunnen 2 wedstrijdbanen in de binnenbak maken, maar dit gaat ten koste van de inrijbak. Doordat de inrijbak klein is kan ik niet optimaal losrijden. Buiten is het koud en waait het hard dus buiten losrijden is ook geen optie.

 

Davi

 

Wanneer we Davidson van de vrachtwagen afhalen is hij erg gespannen. Tijdens het inrijden is hij ook nogal gespannen. Het is een kijkerige bak, er staan veel bloemstukken aan de rand van de bak en je hoort allemaal rare geluiden, dat werkte ook allemaal niet mee. Maar ik ga gewoon lekker losrijden, vaak wordt de spanning dan weer minder.

 

Ik had met losrijden wel veel mazzel, ik kon even in de wedstrijdbaan rijden, omdat er nog niemand was. Zo kan Davidson alvast beetje wennen aan de baan.

 

Uiteindelijk heeft dat helaas niet veel geholpen want tijdens mijn proef vond hij sommige bloemstukken nog steeds eng…

 

Ik mag de baan in om mijn proef te rijden, even diep in en uit adem en dan gaan met die banaan.

 

In de draf loopt hij lekker, ondanks dat hij soms ergens van schrikt zitten er erg goede stukken tussen. De stap gaat niet zo goed, hij is erg terug waardoor mijn staponderdelen niet goed gaan, waaronder ook het aanspringen in galop vanuit stap. Wanneer hij eenmaal galoppeert loopt hij goed.

 

De 2e proef was een beetje hetzelfde verhaal, de draf ging goed en de stap en het aanspringen vanuit stap ging weer niet lekker.

 

Voor de 1e proef heb ik wel een winstpunt gereden met 182 punten. In de 2e proef had ik net geen winstpunt, in die proef heb ik 178 punten gereden

 

Helaas dus niet genoeg om door te gaan naar de regiokampioenschappen, dus gaan we lekker verder trainen voor de Z1!

 

Davidson wedstrijd

One Response to Kringkampioenschappen

  • Leuke blog Sanne. Jammer dat hij afgeleid was. Maar in 4 wedstrijden naar de Z tekenen een heleboel ruiters/amazones voor! Jullie zijn een top combinatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *