sanne_b

Ontvangst van het RAF 99 Squadron

Woensdag 2 mei 2012 heeft Burgemeester Astrid Nienhuis samen met een aantal Landsmeerse burgers Leden van het RAF 99 Squadron een warm ontvangst gegeven in Landsmeer. Dit welkom was mede georganiseerd door Tiny Kuiper.

Tiny heeft Stal de Vries gevraagd het ontvangst van de RAF 99 Squadron leden bij te staan. Met een Glas Landauer uit 1890 heeft Stal de Vries de Burgemeester vervoerd naar de gemeentegrens van Landsmeer om daar de RAF 99 Squadron leden te ontvangen. De koets werd gereden door Jan de Vries en Fanny Groenhoff.

De mannen van het 99 Squadron waren per fiets van uit Engeland gekomen. Men heeft 5 dagen gedaan over de afstand van 800 km. Woensdag om 16:00 uur kwamen ze aan bij de gemeentegrens van Landsmeer.

Een aantal leden van de Lions Club Landsmeer waren het team tegemoet gefietst om ze door Amsterdam te loodsen.

De mannen van het RAF 99 Squadron zijn naar Landsmeer gekomen om de 4 mei herdenking bij te wonen. In de tweede wereldoorlog is er een bommenwerper van het 99 Squadron neergestort in het Landsmeerderveld. De piloten zijn niet terug gevonden. Ieder jaar is er een herdenkingsdienst bij het monument.

Na het ontvangst op het gemeentehuis 2 mei was er een diner bij Museum Grietje Tump, Andijvie-stampot met een Gehaktbal. Dit was zeer leuk. Tijdens het diner leuk met de mannen van het Squadron gesproken. De stevige maaltijd was een welkome maaltijd na de lange fietstocht.

Goed gedaan van de organisatie! Respect voor het RAF 99 Squadron!

Vrijheid geef je door.